Ana səhifə Sağlıq |
Qara sarımsaq Yaponiya, Avstraliya, Amerika və Avropa ölkələrinin mətbəxində çox istifadə edilir. Onun bu qədər istifadə edilməsi isə dadının şirin, qoxusuz və 10 qat daha təsirli olmasıdır. Bizim tanıdığımız adi sarımsağın yüksək istilik və çox nəmişlik olması şəraitində fermentləşdirilərək əldə edilən bu məhsulun bir çox faydaları var.
Qara sarımsağın faydaları:
Orqanizmin immun sistemini stimullaşdırır. Soyuqdəymədə xeyirlidir, qan təzyiqini sabitləşdirməyə çox faydalıdır. Tərkibi adi sarımsaqdan iki dəfə artıq antioksidlə zəngindir. Antioksid isə orqanizmi xəstəliklərdən müdafiə edir və qocalmanı ləngidir. Bundan başqa arteriyaların kirəclənməsini yavaşladır və yaraların sağalmasını sürətləndirir. Xərçəng xəstəliyinin yaranmasının qarşısını alır. Tez həzm olunur, ürəyi qoruyur.
Qeyd: Hər gün yemək zamanı 1-2 diş sarımsaq yemək vacibdir.
Tarix
2014.03.11 / 01:59
|
Müəllif
Gülnarə Kərimova
|